Alla inlägg av Oliver Luu

Information till medlemmar i Jönköpings styrkelyftarklubb

Som ni vet så har vi en flytt på gång till en ny lokal. Den nya lokalen ligger på Åsenvägen 9B, vid Bäckadalsgymnasiet.

Pga. osäkerhet har vi valt att håll inne viss information, men nu har besluten tagits och ifall ni har frågor utöver detta så kontakta oss i styrelsen.
Lokalen:
Lokalen håller just nu på att iordningställas av Jönköpings kommun. Arbetet går sakta men säkert framåt. Det som är kvar att göra är att färdigställa omklädningsrummen, sätta upp lysarmaturer och renovera upp ytterdörr, även en del finslipande. Klart 1 September.
För våran del så har vi byggt upp ett nytt lyftarflak som kommer att utöka klubbens styrkelyftardel, samt ett kansli. Det som är kvar att göra är att lägga ut golvmatta i hela lokalen, sätta upp speglar, flytta all utrustning.
Vi vill ha hjälp att flytta all utrustning, kan du hjälpa till blir vi väldigt glada då detta arbeta är tungt och frestande för få personer.
Den 3-4 September ska vi flytta utrustningen. Vi kommer dela upp det i arbetslag,
3 September LAG 1, 09.00-15.00 LAG 2 ,15.00-21.00
4 September LAG 3, 09.00-15.00 LAG 4, 15.00-21.00
Kan du medverka i en eller flera så är vi tacksamma, vi bjuder på fika och lättare lunch/middag. Skriv upp dig i listan som hänger på anslagstavlan vid kansliet.

Medlemskapsförändring:
Två stora förändringar sker i samband med byte av lokal. En av de större förändringarna är att vi kommer vrida om föreningen och inrikta oss mot endast styrkelyft. Motionärer kommer fortfarande ha tillgång till gymmet, men under våra öppettider. Vårat fokus är nu att utöka verksamheten och hitta fler aktivt tränande inom styrkelyft. Varför denna konsekvens, att inte kunna ha gymmet öppet mer för vanliga motionärer?
Eftersom att vi nu flyttar ut från Kommunens idrottshall så kan vi ej få tillgång till passersystemet som vi haft idag, då det är en fristående lokal.
Detta kommer innebära följande. Vi har fått tillåtelse att köpa in eget passersystem ENDAST i syfte att underlätta för de som vill hålla gymmet öppet. Kommunen har sagt att träning ej får förekomma vid obemannad tid. Samt att stölder har förekommit i större mängd, även nedskräpning.
Tänk nu på att detta är en förening, ingen kommersiell gymverksamhet, därav dessa reglar. Vår ambition är att utöka klubben med fler styrkelyftare och flera olika pass-tider för olika träningsmoment.
Hur ska vi hantera detta? Vi kommer att i förtroende dela ut tagg till de personer som kan tänka sig hålla öppet gymmet. För att underlätta för andra medlemmar så skapar vi ett digitalt schema där man kan se vilka tider gymmet håller öppet. I dagsläget så kommer gymmet utöver dessa schema-pass vara öppet vardagar 17-21, helger 15-18, notera att det är preliminära tider beroende på hur många som ställer upp att ha gymmet öppet, kom ihåg föreningsverksamhet!
Om du idag har tagg och känner att detta inte kommer fungera för dig, ta kontakt med oss i styrelsen så ser vi över ditt medlemskap för eventuell inlösning.
Vi kommer att höja medlemsavgifter för alla som tävlar i styrkelyft så att medlemsavgiften blir densamma för alla på gymmet.
Vi kommer även att ta bort månadsbetalning och införa 3 månads betalning, samt ha kvar halvår / helår. Detta för att underlätta jobbet för kassaansvarig och minimera fusk. Det kommer finnas prova-på månad att köpa för de som är nya och vill prova på.
Det kommer finnas två olika avtal för tävlande atleter, ett för de som bor på distans och ett för dem som tränar på JSK. Gäller licensavgifter, milersättning mm.
Du kommer även få skriva på ett kontrakt när du kommer första gången till nya gymlokalen som lyftare och gym-medlem. Detta för att lättare kunna hantera medlemskapet, samt att få igång föreningsverksamheten. Detta gäller även alla befintliga medlemmar.

Sponsring / Media-grupp.
Vi har även arbetat fram en strategi för sponsring och ett sponsoravtal. Om du känner dig träffad och vill hjälpa till med sponsring, kontakta Kim Larsson i styrelsen. Utöver en Sponsringsgrupp så har vi även upprättat en media-grupp, detta för att kunna synas och följa med i sociala medier.

Layout och maskiner:
Vi kommer behöva göra oss av med hälften av våra maskiner för att kunna få plats i den nya lokalen. Vi kommer även köpa in nya maskiner för att hålla oss uppdaterade i vår maskinpark, gäller ett fåtal maskiner. Om du är intresserad att köpa något, kontakta styrelsen. Även nya gummi-vikter kommer att köpas in då vi har ett annat underlag som en tål stålvikter på det nya gymmet.

Bild

Reportage från SM Klassisk Styrkelyft Norrköping 2016

SM-Veckan i Norrköping är nu över för Jönköping SK:s del och det hela slutade med en stor succé, samtliga fyra tävlande tog pallplatser. I damklass -47 kg stod tävlingarnas suverän Kristine ”Titti” Almroth svenska rekord i alla delgrenar och även totalen. Hon lyfte 125 kg i knäböj, 77,5 kg i bänkpress och 142,5 kg i marklyft vilket gav en total på 345 kg. Med det resultatet tog hon givetvis hem guldet och även tävlingarnas bästa damlyftare på poäng. Anmärkningsvärt är att resultatet hade räckt till guld i EM tidigare under våren.

Samtidigt som Titti lyfte hem guldet tävlade Kim Larsson i herrarnas klass -66kg. Efter en bra taktiskt genomförd tävling tvingade Kim konkurrenterna till tuffa höjningar vilket innebar många misslyckade försök och kunde därefter säkra silvret i sitt sista marklyft. Kim fick med sig 177,5 kg i knäböj, 120 kg i bänkpress  och 197,5 kg i marklyft vilket gav en total på 495kg. Kim tävlade även i bänkpress SM som avgjordes under tisdagen, 3 dagar efter styrkelyftstävlingen, och där blev det ett guld efter ett mycket bra lyft på 125kg.

Johannes Dahl tävlade under söndagen i  klass -83kg, på förhand den mest konkurrenskraftiga klassen på hela SM. Johannes kunde till slut knipa silvret efter personliga rekord i samtliga lyft 235 kg i knäböj 162,5 kg i bänkpress och 287,5 kg i marklyft vilket gav en total på 685kg, för att sätta perspektiv på konkurrensen så hamande den regerande svenska mästaren utanför pallen samt att topp tre lyfte över det gällande svenska rekordet innan helgens tävling.

I herrarnas klass -105kg slog Adam Luotonen förvisso sitt svenska rekord i bänkpress (206kg), men satsningen på att gå om ettan i sista marklyftsförsöket gick inte vägen och Adam fick nöja sig med en silvermedalj. Adam lyfte totalt 280 kg i knäböj 206 kg i bänkpress och 285 kg i marklyft vilket gav en total på 771kg.

Stort grattis till samtliga lyftare!

Reportage från U/J/V SM Eskilstuna 2016

Under föregående vecka (onsdag till söndag) samlades landets starkaste ungdomar, juniorer och veteraner i Munktellarenan i Eskilstuna för årets upplaga av SM i klassisk styrkelyft. Jönköpings SK hade som vanligt ett starkt startfält och lyckades ta flera fina placeringar.

Först på onsdag ut var Björn Ahlberg som slog svenska rekord i knäböj, bänkpress och totalen (220+185+210=615) vilket innebar guld i klass -120kg för herrar 60-69 år. Efter Björns fina tävling ville Per-Olof Almroth tävlandes i klass -93kg herrar 50-59 år inte vara sämre, han gjorde en utmärkt tävling och slutade på en andraplats.

På torsdag var det dags för Stellan Bergman att tävla i klass -83kg för herrar 40-49 år, Stellan gjorde en fin tävling och fick med sig 190+112,5+190=492,5 vilket resulterade i en 7:e plats totalt.

Junioren Mehmet Kaya tog ett väntat guld i klass -120kg efter att ha utfört en taktiskt sett perfekt tävling på fredagen, hans stora mål i år är VM som går av stapeln under Juni månad i USA.

Två debutanter i SM-sammanhang tävlade under lördagen i juniorernas -93kg klass, där lyckades Edvin Jabeskog knipa en silvermedalj efter personliga rekord i samtliga delgrenar. Mest imponerande var det tredje och sista marklyftet på hela 280kg vilket gav 660kg totalt (245+135+280). Joel Bengtsson som bara tränat styrkelyft i några månader stod också han för en fin insats, och ökade på sitt personliga rekord med hela 47,5kg i totalen (617,5 kg totalt) vilket gav en femteplats. För Viktor Bergqvist slutade tävlingen inte riktigt enligt planerna, då han inför tävlingarna var en stark kandidat till en pallplats. Istället kämpade Viktor med problem redan under invägningen och inte förrän en lång stund i bastun visade vågen rätt vikt,  det slutade med en tiondeplats för Viktor.

Sist ut på söndag var Gustaf Thelander och  Joel Alexandersson i -74kg klassen för ungdomar. De stod också för en rad fina lyft och slog flertalet personliga rekord, närmast pallen var Joel som slutade fyra efter ett klovningsmisstag. Ett misstag som kostade Joel pallplatsen med endast 5kg.

Video dag 1-2

Video dag 4-5