Kategoriarkiv: Okategoriserade

Årsmöte 2020

Välkommen till årsmöte för Jönköpings Styrkelyftarklubb!

När? 15/4 kl 18.00

Var? I gymmet! Vi stänger gymmet för årsmötet, så ingen träning under mötet.

Om du vill lämna in en motion skall den vara inlämnad senast 9/3 till sekreterare Oliver Luu. Vill du tycka till om klubbens framtid? Alla styrelsemedlemmar och de människor som ställer upp gör det frivilligt för vår och din skull.

Vill du sitta med i styrelsen? Kontakta Matilda eller Loa i valberedningen, vi behöver ditt engagemang! Kom till årsmötet och rösta fram styrelsen, samt var delaktig i viktiga beslut om klubbens framtid.

Välkomna!

Serie 2 i Westbo

Nu är det bestämt att serie 2 kör vi tillsammans med Westbo AK i Anderstorp lördagen den 4 april. Lista sitter uppe i gymmet, skriv upp er både som tävlande och klovare/funktionär! Det står fel datum på listan, korrekt datum är 4/4, d.v.s. lördag.

Protokoll från serie 1

Igår körde vi serie 1 i Nässjö tillsammans med Westbo AK, Waggeryd AK, Växjö AK och givetvis Nässjö AMK. Vi blev hela 14 lyftare från Jönköping så det blev en riktigt stor serieomgång med många nya lyftare. Tack för en fin tävling och kul med så många nya lyftare!

Nedan hittar ni protokoll från tävlingen, och resultaten är även uppladdade på förbundets databas http://online.styrkelyft.se/

Serie 1 i Nässjö

Nytt år, nytt gym och dags för nya tävlingar! Vi kör serie 1 den 1 februari i Nässjö, invägning kl 9 och tävlingsstart kl 11. Jag sätter upp en lista i gymmet i vanlig ordning, skriv upp er om ni vill tävla eller hjälpa till med coachning/klovning.

Serie 2

Då var det dags för serie 2. Som det ser ut nu kommer några köra Götalandsmästerskapet i Göteborg den 11/5, men har fortfarande inte hittat någon klubb vi kan köra serie hos. Ni som är intresserade av att köra serie, skriv upp er på listan i gymmet så återkommer jag med tid och plats. Det blir med största sannolikhet 4/5, dvs helgen innan Götalands.

Startlistor UJV-SM

Nu har startlistorna för UJV-SM släppts. I år går tävlingen i Sundsvall, och JSK ställer upp med hela 7 deltagare!

På lördagen tävlar Björn Bubben Ahlberg i klassisk SL, klass 120 M3.

På söndagen har vi juniorerna Emma Danielsson klass 63, Samuel Ekholm klass 83, Jakob Ljungqvist klass 93 samt Mehmet Kaya klass 120.

Slutligen på tisdagen tävlar Daniel Bjärsvik i klass 74 samt Arvid Sandström klass 74 junior i bänkpress.

Stort lycka till!

Kompletta startlistor hittar ni här: http://www.styrkelyft.se/Nyheter/Senastenyheterna/startlistorujv-sm2019/

UJV-SM i Örebro 2017

I helgen var det Ungdom, Junior och Veteran SM i Styrkelyft i Örebro.

Först ut var Veteran Björn Ahlberg, världsmästare i bänkpress i -120kg.
Björn utklassade sitt motstånd och tog därmed hem SM guld både i Styrkelyft och Bänkpress i sin viktklass. Guldlyftet i bänkpress blev 182.5kg

Våra juniorer, Joel Bengtsson och Edvin Jabeskog -93kg hade en jämn kamp om pallplatserna i styrkelyft. Tävlingen slutade med att Edvin Jabeskog tog hem bronsmedalj, med ett försök på 300kg i marklyft. Joel Bengtsson var nära på en fjärdeplats då motståndet hamnade på samma totalvikt, Joel var dock 7 hg tyngre än sitt motstånd. Joel, fick även en fjärdeplacering i bänkpress fast att han hade en axelskada. Philip Ljungqvist endast tävlande i bänkpress -83kg placerade sig på silverplacering med knappa 2.5kg kvar för att knipa en förstaplacering på 167.5kg.

Bättre gick det för våra nykomlingar i ungdomstävlingen, Joel Alexandersson -83kg kammade hem en bronsplacering med mycket kraft kvar i kroppen. I -74kg klassen presterade Samuel Bergman fram en fjärde placering, och Dominic Gundstedt slutade på en 10e placering med en lättare sätesskada i marklyften.

Totalt: 2 guldmedaljer, 1 silvermedalj, 2 bronsmedaljer för JönköpingSK

Om ni vill prova på styrkelyft så är ni välkomna att prova på!
Mer info finns på våran facebooksida, besök den gärna!
https://www.facebook.com/jonkopingstyrkelyftarklubb/