Kategoriarkiv: Tävlingar

Resultatlistor från DM

Då var DM i Linköping avklarat! Måste säga att det var en mycket välarrangerad tävling med bra flyt, lagom stor lokal, bra publik, tydlig information och god mat. Vad mer kan man önska sig? Stort tack till arrangören och alla funktionärer och lyftare som var med i helgen! Speciellt omnämnande går till kampen mellan Samuel och Robin i klass 93, där Samuel avgjorde i sitt sista marklyft på 297,5 kg och knep guldet med endast 2,5 kg marginal. Mycket kul att se!

Nedan hittar ni alla protokoll från helgen.

Klassiskt + utrustat DM i Linköping 9-10 november

Då närmar vi oss årets sista tävling i och med serie 4. I år arrangerar Linköping DM i både klassiskt och utrustat styrkelyft helgen 9-10 november. Skriv upp er på listan i gymmet om ni vill tävla och/eller hjälpa till som funktionärer. Eftersom vi inte kunde bidra med en enda funktionär förra serien vore det bra om vi kunde komma med några funktionärer denna gången. Så kolla gärna i kalendern och se om ni har möjlighet att hjälpa till!

Serie 3 i Linköping

Då får vi hoppas att ni haft en skön sommar med mycket glass och grill!

Vi drar igång hösten med serie 3 som vi kör tillsammans med Linköping den 14:e september. Mer detaljer kommer senare, men ni som vill vara med kan höra av er till mig eller skriva upp er på listan i gymmet (kommer upp på tisdag). Skriv även upp er om ni kan vara med som funktionär/klovare!

Uppdatering serie 2

Nu är det klart att vi kör serie 2 tillsammans med Westbo AK den 4/5. Vi vill gärna veta så snart som möjligt vilka som vill köra så att allt löser sig med domare och klovare. Så skriv upp er eller hör av er direkt till mig så snart som möjligt! Ber om ursäkt för den sena informationen!

Serie 1 i Nässjö

Nu är alla anmälda och klara inför serie 1 i Nässjö på lördag. Invägning börjar kl 9, tävlingsstart kl 11. Påminner om att försöka samåka så gott det går, hör av er om ni inte har någon att åka med så löser vi det!

Serie 1 och annan information

Hej allesamman!

Hoppas ni haft en go julledighet och fått ladda batterierna inför det kommande lyftaråret! Lite information:

Nytt år innebär nya avgifter att betala. Ni som tävlar eller som vill tävla under 2019 måste betala lyftaravgift nu under januari eftersom licensen gäller per kalenderår. En del av er som betalar vanlig träningsavgift behöver betala medlemsavgiften på 150 kr för 2019. Kontakta oss i kansliet så fixar vi det!

Det ser ut som att vi kommer köra serie 1 tillsammans med Nässjö. De har inte bestämt sig vilken helg de kör än, men det blir någon helg mellan 7-17 feb. Anmäl er till mig eller skriv upp er på listan i gymmet (sätter upp den nästa gång jag tränar).

Vill även påminna om att alla som tävlar även behöver hjälpa till som funktionär minst en tävling per år. Styrkelyft är helt ideellt drivet, och eftersom vi inte kan arrangera egna tävlingar i vår lilla lokal så måste vi alltid köra våra serieomgångar tillsammans med andra klubbar. De behöver vår hjälp! Det är mycket arbete att arrangera en tävling, och alla kan hjälpa till med något. Om man inte vill lasta vikter kan man hjälpa till med att ställa in ställningshöjder, skriva protokoll o.s.v. Man ska även hjälpa till att plocka undan efter tävlingen. Serie 1 i Nässjö är ett utmärkt tillfälle att hjälpa till för första gången, vi hjälper dig om du är osäker på något!

Slutligen vill jag även informera om lite nya regeländringar för året:

  • I marklyft måste alla bära t-shirt. Förr behövde inte herrarna ha det.
  • Det är nu OK att ha boxerkalsonger med korta ben. Se regelboken på förbundets hemsida för exempelbilder.
  • Det är inte längre tillåtet att lyfta i sockiplast. Istället måste man ha någon form av sko eller toffla med mer markerad sula. Gäller alla grenar.
  • Det är inte längre Wilks-poäng som räknas, utan IPF-poäng som är en lite annorlunda formel. https://www.ipfpointscalculator.com/

Detta är de viktigaste regeländringarna. Kolla regelboken på länken nedan för alla regler (ändringar för 2019 är rödmarkerade):

https://www.powerlifting.sport/fileadmin/ipf/data/rules/technical-rules/english/IPF_Technical_Rules_Book_2019.pdf

DM i Kalmar

Nu står det klart att årets sista serie är ett utrustat DM och det går i Kalmar 17-18 november. Man får tävla även om man bara lyfter klassiskt, så alla som vill får anmäla sig! För den som inte kan den helgen eller som inte vill åka ända till Kalmar finns även möjlighet att köra vanlig serie i Nässjö helgen innan. Jag sätter upp en lista i gymmet i vanlig ordning!

Serie 3 avbockad

Igår körde vi serie 3 tillsammans med våra vänner i Nässjö. Totalt blev vi 15 lyftare från JSK som kom till start, vilket måste vara något av ett nytt rekord i sig. Ingen nämnd, ingen glömd så var det fina resultat från samtliga lyftare. Vill även passa på att gratulera våra nya lyftare till en fin första tävling!

Med många lyftare blir det även goda resultat för oss i alla serier. Det återstår fortfarande en serieomgång för 2018, men som det ser ut nu går herrlaget mot en förstaplats i serien! Det innebär att vi får en plats till lag-SM som går 28 januari – 3 februari i Sundsvall. På lag-SM får 3 lyftare plus en reserv från varje klubb tävla, så ni som placerar er högt poängmässigt får gärna börja ställa in er på att vara i toppform till slutet av januari!

Även damerna går framåt i serien vilket är fantastiskt kul! Än så länge ligger vi i division 1, men jag har goda förhoppningar om att vi kan klättra upp till allsvenskan nästa år om trenden håller i sig. Här bör jag även nämna att Emma Danielsson tävlade under JSKs flagg för första gången uppe i Uppsala igår och fick riktigt fina resultat även hon.

Den som vill kan se alla resultat på förbundets databas. Kolla gärna så att dina resultat stämmer, ibland är det svårt att läsa handskrivna protokoll! http://online.styrkelyft.se/