Kategoriarkiv: Information

Plats för årsmötet och sista chansen för Restaurangchansen

Nu är det spikat att årsmötet hålls i Science Park på Gjuterigatan 9. Eftersom vi inte kommer in utan passerkort så möts vi upp utanför entré C (samma som Folktandvården) strax innan 12 på lördag. Ses där!

Sedan vill vi påminna om att vi fortfarande säljer Restaurangchansen. Även om du inte skrivit upp dig på listan går det bra att köpa ett häfte eller en app-kod. Mycket smidigt med appen och man tjänar igen det på två biltvättar! Den 12 april måste vi skicka tillbaka de häften vi inte sålt, så hör med oss i kansliet snarast om du vill köpa.

Årsmöte 7/4 kl 12:00

Den 7/4 kl 12:00 är det dags för årsmöte. Vi får återkomma med exakt plats då det i dagsläget är osäkert om vi kan vara i idrottshuset som vi brukar vara i.
Glöm inte bort att enbart de som har betalat medlemsavgiften är berättigade att delta och rösta på årsmötet. Har du inte betalt medlemsavgiften? Gör det snarast!

Vill du bli domare?

Linköping har planer att köra en domarutbildning och undrar om någon av oss är intresserad av att bli domare?

Det vore jättebra om vi kunde få en domare i klubben, tyvärr har vi inte haft någon alls senaste åren. Vid varje tävling ska man som klubb bidra med både domare och klovare för att arrangemanget ska fungera.

Utbildningen är en helg, och om du varit med ett tag så kan du förmodligen redan de flesta reglerna och hur det fungerar. Som domare behöver man döma 3 tävlingar på ett år för att behålla sin licens.

Vill du prova att vara domare? JSK betalar allt, och du väljer själv hur länge du vill vara domare. Hör av dig till mig (Adam) så löser vi det!

Klassiska DM i Kalmar och träningsavgifter

Hoppas ni alla haft en fin jul!

I vanlig ordning börjar det nya året med serieomgång 1 som även är årets klassiska DM. Denna gången går tävlingen i Kalmar den 24-25:e februari. Vill du vara med och tävla? Skriv upp dig på listan i gymmet eller kontakta mig 🙂

Inbjudan: Tävlingsinbjudan DM

Vill även passa på att påminna er om att betala träningsavgiften! För er som vill tävla gäller betalning per kalenderår eftersom licensen mot förbundet gäller per kalenderår. Alltså ska alla som vill tävla betala nu i början av året! Kolla med oss i kansliet hur du ligger till nästa gång du tränar så fixar vi det.

God fortsättning!

DM och domarutbildning

Den 19-20 november arrangerar vi DM här i Jönköping. Tävlingen går i vår nya lokal på Åsenvägen 9B. Vill du vara med och tävla eller kanske hjälpa till som funktionär? Skriv upp dig på listan i kansliet! Senaste anmälningsdag är 28 oktober.

Den 8-9 oktober håller Linköpings AK i en domarutbildning. Eftersom JSK inte har några domare alls i klubben vore det bra om vi kunde skicka några på denna utbildning. Är du intresserad, skriv upp dig på listan i kansliet! Sista anmälningsdag är 25 september.

Information till medlemmar i Jönköpings styrkelyftarklubb

Som ni vet så har vi en flytt på gång till en ny lokal. Den nya lokalen ligger på Åsenvägen 9B, vid Bäckadalsgymnasiet.

Pga. osäkerhet har vi valt att håll inne viss information, men nu har besluten tagits och ifall ni har frågor utöver detta så kontakta oss i styrelsen.
Lokalen:
Lokalen håller just nu på att iordningställas av Jönköpings kommun. Arbetet går sakta men säkert framåt. Det som är kvar att göra är att färdigställa omklädningsrummen, sätta upp lysarmaturer och renovera upp ytterdörr, även en del finslipande. Klart 1 September.
För våran del så har vi byggt upp ett nytt lyftarflak som kommer att utöka klubbens styrkelyftardel, samt ett kansli. Det som är kvar att göra är att lägga ut golvmatta i hela lokalen, sätta upp speglar, flytta all utrustning.
Vi vill ha hjälp att flytta all utrustning, kan du hjälpa till blir vi väldigt glada då detta arbeta är tungt och frestande för få personer.
Den 3-4 September ska vi flytta utrustningen. Vi kommer dela upp det i arbetslag,
3 September LAG 1, 09.00-15.00 LAG 2 ,15.00-21.00
4 September LAG 3, 09.00-15.00 LAG 4, 15.00-21.00
Kan du medverka i en eller flera så är vi tacksamma, vi bjuder på fika och lättare lunch/middag. Skriv upp dig i listan som hänger på anslagstavlan vid kansliet.

Medlemskapsförändring:
Två stora förändringar sker i samband med byte av lokal. En av de större förändringarna är att vi kommer vrida om föreningen och inrikta oss mot endast styrkelyft. Motionärer kommer fortfarande ha tillgång till gymmet, men under våra öppettider. Vårat fokus är nu att utöka verksamheten och hitta fler aktivt tränande inom styrkelyft. Varför denna konsekvens, att inte kunna ha gymmet öppet mer för vanliga motionärer?
Eftersom att vi nu flyttar ut från Kommunens idrottshall så kan vi ej få tillgång till passersystemet som vi haft idag, då det är en fristående lokal.
Detta kommer innebära följande. Vi har fått tillåtelse att köpa in eget passersystem ENDAST i syfte att underlätta för de som vill hålla gymmet öppet. Kommunen har sagt att träning ej får förekomma vid obemannad tid. Samt att stölder har förekommit i större mängd, även nedskräpning.
Tänk nu på att detta är en förening, ingen kommersiell gymverksamhet, därav dessa reglar. Vår ambition är att utöka klubben med fler styrkelyftare och flera olika pass-tider för olika träningsmoment.
Hur ska vi hantera detta? Vi kommer att i förtroende dela ut tagg till de personer som kan tänka sig hålla öppet gymmet. För att underlätta för andra medlemmar så skapar vi ett digitalt schema där man kan se vilka tider gymmet håller öppet. I dagsläget så kommer gymmet utöver dessa schema-pass vara öppet vardagar 17-21, helger 15-18, notera att det är preliminära tider beroende på hur många som ställer upp att ha gymmet öppet, kom ihåg föreningsverksamhet!
Om du idag har tagg och känner att detta inte kommer fungera för dig, ta kontakt med oss i styrelsen så ser vi över ditt medlemskap för eventuell inlösning.
Vi kommer att höja medlemsavgifter för alla som tävlar i styrkelyft så att medlemsavgiften blir densamma för alla på gymmet.
Vi kommer även att ta bort månadsbetalning och införa 3 månads betalning, samt ha kvar halvår / helår. Detta för att underlätta jobbet för kassaansvarig och minimera fusk. Det kommer finnas prova-på månad att köpa för de som är nya och vill prova på.
Det kommer finnas två olika avtal för tävlande atleter, ett för de som bor på distans och ett för dem som tränar på JSK. Gäller licensavgifter, milersättning mm.
Du kommer även få skriva på ett kontrakt när du kommer första gången till nya gymlokalen som lyftare och gym-medlem. Detta för att lättare kunna hantera medlemskapet, samt att få igång föreningsverksamheten. Detta gäller även alla befintliga medlemmar.

Sponsring / Media-grupp.
Vi har även arbetat fram en strategi för sponsring och ett sponsoravtal. Om du känner dig träffad och vill hjälpa till med sponsring, kontakta Kim Larsson i styrelsen. Utöver en Sponsringsgrupp så har vi även upprättat en media-grupp, detta för att kunna synas och följa med i sociala medier.

Layout och maskiner:
Vi kommer behöva göra oss av med hälften av våra maskiner för att kunna få plats i den nya lokalen. Vi kommer även köpa in nya maskiner för att hålla oss uppdaterade i vår maskinpark, gäller ett fåtal maskiner. Om du är intresserad att köpa något, kontakta styrelsen. Även nya gummi-vikter kommer att köpas in då vi har ett annat underlag som en tål stålvikter på det nya gymmet.

Bild