månadsarkiv: december 2013

Viktigt info om medlems- och träningsavgifter

Från och med 1/1-2014 gäller följande:

För att lösa träningskort måste medlemsavgiften vara betald. Löser man träningskort som överlappar två kalenderår skall medlemsavgift vara betald för båda åren.

Medlemsavgift: 150 kr per kalenderår

En gång/One time: 50 kr

Studerande/Students:

149 kr/1 månad

774 kr/6 månader (129 kr/mån)

1188 kr/12 månader (99 kr/mån)

Övriga/Other:

199 kr/1 månad

1074 kr/6 månader (179 kr/mån)

1788 kr/12 månader (149 kr/mån)

 

/Styrelsen

Ytterligare arbetsdag

IMG_20131216_204145 (Large)

Stort tack till er som hjälpte till med att måla den nya delen av lokalen idag! Arbetet fortsätter söndagen den 22:e december, ni som kan hjälpa till då kan skriva upp sig på anslagstavlan nere på gymmet!

Reportage från lag-SM (uppdaterad)

Då äntligen kommer reportaget från lag-SM! Som ni sett innan så blev det en lite improviserad och kämpig tävling för JSK denna gången. Lagom till att vi skulle åka på fredag eftermiddag kom stormen Sven in över Sverige. Efter övervägande bestämde vi oss att åka ändå, men en lyftare kort i damlaget på grund av risken att köra 70 mil i snöstorm. Vi har full förståelse för detta beslut!

Väl iväg lyckades vi få tag på Gabriella Grassl, en tjej som lyft lite vikter tidigare och som befann sig i Sundsvall nu i helgen. Ett par telefonsamtal senare hade vi fixat licens åt henne, och JSK:s damlag var fulltaligt igen! Resan upp tog 10 timmar på grund av snön, så runt halv två lyckades vi komma i säng. Klockan 8 på lördagen började invägningen, så mycket sömn blev det inte.

Damlaget bestod av Titti, Fanny och Gabriella Grassl. Gabriella har aldrig tävlat i styrkelyft förut, så vi fick låna ut trikå och skor o.s.v. och även visa hur en styrkelyftstävling går till. Trots att hon aldrig tävlat förut fick hon 9 av 9 godkända lyft, med en imponerande bänkpress med 70 kg i sista lyftet! Ett stort tack till Gabriella! Fanny och Titti visade stor kämparglöd under tävlingen. Speciellt imponerande var Tittis bänkpress på 80 kg med en kroppsvikt på endast 52,5 kg, och Fannys marklyft på 160 kg. Totalt blev Titti bästa damlyftare med 462,92 poäng. Tyvärr kan hon fått en skada i handen på kuppen, återkommer när jag hör något mer om detta.

IMG_1147 (Large)

Inför marklyftet såg det ut att bli en fight mellan vårt damlag och Måndagsklubben från Falun. Efter lite aggressivare ökningar i andra och tredje lyftet drog dock vi ifrån och slutade på en fin bronsplats med 962,75 poäng, före Måndagsklubbens 941,23!

IMG_1113 (Large)

Herrlaget bestod av Micke, Bernhard och mig (Adam). Inför finalen låg vi etta i serien, cirka 9 poäng före tvåan Kalmar AK, så det såg ut att kunna bli en hård fight mellan de två lagen. Mycket riktigt fick vi en jämn tävling. Efter de två första grenarna låg vi cirka 19 poäng före Kalmar, då vi fick till både bra knäböjar och bänkpressar. Mickes bänkpress börjar ta fart nu, 185 kg med mersmak! Jag fick en bra knäböj med 285 kg, det hade varit svenskt rekord om jag inte hade vägt över med ett halvt kilo till klass 105 kg. Bernard lyfte snyggt och säkert som vanligt, 232 kg i knäböj och 160 i bänkpress.

IMG_1123 (Large)

I marklyftet drog Kalmar iväg direkt eftersom det verkar vara deras bästa gren. Vi halkade efter ganska många poäng, så inför sista lyftet var vi tvungna att höja med 15 kg var för att rå på dem! Tyvärr blev detta för mycket för både Bernard och mig (stången var uppe vid knäna men ville inte längre), så när det var Mickes tur stod det redan klart att vi skulle hamna tvåa. Då passade Micke på att attackera det svenska rekordet med 313 kg på stången. Tyvärr kom inte denna vikten upp heller. Så vi slutade alltså på en andraplats, vilket inte alls är dåligt men självklart en tråkig plats att hamna på.

a

Film från tävlingen:

KLICKA HÄR FÖR ALLA RESULTAT

Inför lag-SM

Då var det snart dags att sätta igång med årets lag-SM. Klockan 10 idag sätter tävlingen igång för både herrar och damer i klassisk styrkelyft. Efter ett återbud igår har vi lyckats rekrytera en ny lyftare till damlaget, som aldrig lyft förut! Lycka till säger vi!1386402261057

Ny hemsida!

Hej alla!

Nu är äntligen den nya hemsidan uppe. Jag vet, den ser inte ut mycket för världen just nu… men jag ska försöka att få till en lite bättre design efterhand. Tanken är att jag ska lägga upp den gamla hemsidan som en form av arkiv, och även lägga upp lite informationssidor om klubben o.s.v.

Men det som gör en hemsida intressant är ju själva innehållet, och där tror jag inte någon kan leva upp till den standard som Stolpen höll. Så för att hålla sidan levande föreslår jag att vi hjälps åt att skriva inlägg, reportage från tävlingar, filmer från gymmet och så vidare. Ni som vill hjälpa till med detta får gärna höra av sig till mig! Det är väldigt enkelt!

Tycker ni detta verkar som en bra idé? Skriv gärna en kommentar nedan om ni har några idéer!

/Adam