månadsarkiv: maj 2014

Move It!

Idag anordnade Jönköpings kommun Move It, ett tillfälle för ungdomar att prova på alla idrotter som utövas i Idrottshuset. Gymmet fylldes av ungdomar som alla fick prova på lite styrkelyft och andra övningar. Vi kan nog räkna med lite nya ansikten på ungdomsträningarna framöver!

IMG_20140524_130219

Reportage från serieomgång 2

Igår körde vi den andra serieomgången för året i Jönköping. Totalt var det 19 lyftare som kom till start. Trots det fina vädret kom även många och tittade på vilket uppskattas mycket av oss som lyfter!

Lättast bland herrarna igår var vår 13-årige lyftare Anton Beckman på 52,8 kg. Anton har tränat hos oss sedan han var ännu mindre, han är ett klart framtidshopp (han tog SM-guld för bara någon vecka sedan). Lätt var även Titti (52 kg blankt) som är stark som alltid. 357,5 kg samlade hon ihop vilket gav 445,66 poäng!

Av de 19 lyftarna var det 3 som bara körde bänkpress: Damir, Bernard och Emil. Damir har som bekant haft ryggproblem ett bra tag nu så han har fått satsa mer på bänkpressen. Om återhämtningen går som den ska bör han dock vara tillbaka i styrkelyft till lag-SM, då i klass 105 kg (han har vägt närmare 120 innan…). Idag fick han med sig 190 kg (bom på 200 i sista) vilket räcker gott för att kvala in till SM i sommar.

Daniel Back var med som olicensierad lyftare, men det betyder inte att han är någon nybörjare för det. Back har kört styrkelyft för JSK förr men har tävlat i strongman den senaste tiden. En stark marklyftare, igår fick han med sig 270 kg trots att han gått ner en del och bara vägde 91 kg.

Nybörjare var däremot Edvin Johansson och Christoffer Söderblom. Rätta mig om jag har fel, men jag tror att detta var deras första tävling? I vilket fall genomförde de det galant med enbart en miss i bänkpress vardera, mycket tack vare Bernhard och Titti som kört ungdomsträningen varje måndag, onsdag och fredag ett bra tag nu. Här kommer det fler kilo!

Igår såg vi även hur den klassiska styrkelyften tar över allt mer. Det var bara de gamla rävarna John Börjesson och Dejan Dancu som körde med utrustning. Dejan har lite problem med ett knä så han nöjde sig med ett lyft i knäböjen. Däremot fick han till en fin mark med 255 kg i sista lyftet. John satsade på bra igår och det är sällan man ser honom lyfta mindre än 350 kg i böjen nu för tiden. Igår satsade han på 360 kg i sista lyftet men det tog tyvärr stopp halvvägs upp så han fick nöja sig med 345. Det kommer nästa gång! Ändå fick han ihop hela 785 kg totalt!

Ett stort tack till alla som hjälpte till, tittade på och lyfte! Ni behövs alla för att det ska bli en fin tävling, och det tycker jag det blev igår!

Alla resultat hittar ni i föregående inlägg, och filmer från tävlingen hittar ni på vår YouTube-kanal: http://www.youtube.com/user/JonkopingStyrkelyft

Resultat från SM KL U/J/V

Då var klassiska SM för U/J/V över för denna gången. Här är JSKs lyftares resultat:

– Veteraner: Torbjörn Ambjörn slutade på en stark tredjeplats i klass 105 kg M3 med 490 kg totalt, enbart 10 kg från andra plats. Bubben tävlade i klass 120 kg M2 där han regerade i bänken med 180 kg. Totalt slutade även han på en tredjeplats, där bara kroppsvikten skiljde honom från ett silver.

– Juniorer: Som vi nämnt innan regerade Marie Tunroth inte bara sin viktklass -72 kg utan blev även bästa damlyftare på poäng. Även Julius Ingelow dominerade sin klass -59 kg med serien 150-95-175=420 kg, hela 60 kg från konkurrensen! Gustav Blomqvist lyfte i klass 66 kg där han slutade på en fjärde plats, enbart slagen på kroppsvikt från att vinna medalj.

– Ungdomar: Under söndagen avgjordes ungdomarnas SM-tävling. Här ställde Anton Beckman upp för JSK i klass 53 kg, där han med serien 80-55-110=245 kg hämtade hem ytterligare ett guld åt oss. I klass 105 kg tävlade Sokol Manaj (en av våra starka nya lyftare från Vimmerby!), där han lätt hämtade hem guldet efter en mycket stark bänkpress på 165 kg. Sokol gjorde 200 kg i knäböj och 260 kg i marklyft (totalt 625 kg), vilket placerade honom hela 60 kg före närmaste konkurrent! Slutligen tävlade Mehmet Kaya i klass 120 kg, även han stark som en oxe. Mehmet gjorde serien 245-150-260=655 kg, vilket räckte till ytterligare ett guld åt JSK!

Totalt fick vi alltså 5 guld och 2 brons (inte räknat delgrensmedaljer). Bra jobbat alla, och ett stort grattis!

Alla resultat hittas på följande länk: http://www7.idrottonline.se/OrebroKK-Styrkelyft/UJVKSLSM14/

Årsmötet 2014

Den 27:e april var det årsmöte i klubben. Totalt var det 12st närvarande.
Per-Olof Almroth omvaldes till ordförande. Damir Trokic, Dejan Dancu och Bernhard Skoglund valdes också om på 2 år. Adam Luotonen valdes in som ledamot på 1 år.
Kristine Almroth och Gunnar Liljedahl valdes in som suppleanter på 1 år.
Gunnar Liljedahl valdes in som revisor på 1 år.
Marie Tunroth valdes in som ordförande för valberedningen och Kristine Almroth som ledamot på 1 år.
Mötesprotokollet hittas här

Grattis Marie!

Stort grattis Marie till guldet i klass -72 kg på J-SM som avgörs nu i helgen i Örebro! Slutresultatet blev 145 kg i knäböj, 90 kg i bänkpress och 185 kg i marklyft, där marklyftet var nytt svenskt rekord! Hon blev även bästa dam på hela tävlingen. Återigen, stort grattis!