månadsarkiv: mars 2017

EM-guld till Kristine!

JSK:s andra deltagare på EM i Danmark var Kristine Almroth som gjorde comeback i landslaget efter ett långt uppehåll, och vilken comeback hon gjorde!
På förhand såg det ut att bli en väldigt jämn tävling då hon hade Johanna Forsström från Finland precis efter sig i nomineringen. Men redan i knäböjen tog hon ett rejält övertag över sina motståndare med ett lätt sista lyft på 135kg som var 20kg mer än tvåan vitryskan Natallia Yakimuk.

I bänkpressen säkrade hon sin ledning genom att lyfta tre säkra lyft med 80kg som sista vikt, vilket också ledde till EM guld i bänkpress, 5kg mer än tvåan Johanna.

Inför marklyftet var tävlingen i princip avgjord. Kristine gick in på ”lätta” 140kg för att säkra sin guldmedalj. Inför andra och tredje omgången gällde det att tänka på delgrensmedalj och Europarekord. 150kg valdes i andra omgången för att gå upp i ledningen i marklyft samt att försöka på ett Europarekord i det sammanlagda resultatet. Kristine drog 150kg som om det vore ett ingångslyft! Inför tredje rundan var marklyftet redan avgjort då Johanna valde att gå på 150kg, samma vikt som Kristine. Kristine vägde in på en lägre kroppsvikt än Johanna vilket ger Kristine fördelen vid ett lika resultat. Så Kristine valde att gå på 155kg i sista marklyftet för att försöka på ett nytt Europarekord i marklyft och förbättra på det sammanlagda rekordet. Likaså det här lyftet var lätt!

370kg totalt och med mersmak i både knäböj och marklyft ser det väldigt lovande ut inför VM.

EM är nu över för JSK:s lyftare och vi kan summera det till ett riktigt framgångsrikt EM! Ett silver och ett guld! Nästa internationella tävling för våra lyftare blir VM i Vitryssland i juni.

EM-silver till Mehmet!

Idag tävlade vår lyftare Mehmet Kaya på klassiska EM i juniorernas 120 kg-klass. Baserat på ingångsvikterna kunde man se att kampen om guldet skulle stå mellan honom och Mark MacQueen från Storbritannien.  Mehmet gjorde en stark serie:

  • 312,5 kg i knäböj, endast 2,5 kg från personbästa. Detta räckte till silver i knäböjen, guldet togs av Mark på 321 kg som var nytt Europarekord i juniorklassen.
  • 182,5 kg i bänkpress, silverplats i bänkpressen.
  • 285 kg i marklyft. Här har vi sett Mehmet lyfta mer förr, men han gjorde enbart ingångsvikten och stod över de två andra försöken. Avståndet till Mark var nu för stort, men silverpengen i totalen var säkrad!

Stort grattis till silvret Mehmet!

Imorgon klockan 11.00 är det dags för Kristine att lyfta i seniorernas 47 kg-klass. Missa inte detta! Länk till sändningen:

http://goodlift.info/live.php

JSK lyftare på klassiska EM


Kristine Almroth                                                         Mehmet Kaya

Nästa vecka tävlar två av våra lyftare för landslaget på EM i klassisk styrkelyft i Danmark. Det kommer bli en stor tävling med nästan 400 av Europas bästa lyftare ifrån 31 olika länder.

Först ut är Mehmet Kaya i klass -120kg junior. Inför tävlingen är Mehmet rankad trea precis efter ettan och tvåan. Mehmets träning inför EM har gått bra och han har kapaciteten för att vinna. Det kommer bli en oerhört spännande tävling och vi från klubbens sida hoppas givetvis på en medalj av ädlaste valör.

Vår andra lyftare är Kristine Almroth i klass -47kg senior. Inför tävlingen är Kristine rankad etta, med ett litet försprång till tvåan och trean. Likaså Kristines träning inför EM har gått bra och om allt stämmer så har väldigt goda chanser att vinna. Likaså denna klassen kommer bli oerhört spännande då den är så pass jämn i förhand. Vi hoppas även här på en medalj av ädlaste valör.

Vi önskar våra två lyftare ett stort lycka till!

Mehmet tävlar onsdagen den 15/3 kl 15:00

Kristine tävlar torsdagen den 16/3 kl 11:00

Tävlingen sänds live och kan följas här:
http://www.europowerlifting.org/events/livestream.html
http://goodlift.info/live.php

Anmälan till U/J/V-SM

Anmälan till ungdoms-, junior- och veteran-SM finns nu ute. Lista sitter i lokalen, skriv upp dig eller hör av dig till mig om du vill vara med! Sista anmälningsdag är 17 mars, alltså nästa fredag.