Medaljskörd och kanonresultat på U/J/V-SM

Förra helgen avgjordes SM för ungdomar, juniorer och veteraner i anrika Sundbyberg TKs regi, och JSK var på plats med tre lyftare denna gången.

Först ut på söndagen var Samuel Ekholm som ställde upp i klass 83 kg juniorer. Samuel började lite oturligt i knäböjen med en miss i tredjelyftet, men han fick med sig 200 kg (tidigare PB är 210 kg). Bänkpressen gick bättre med ett tangerat PB på 120 kg, och slutligen slog han till med hela 260 kg i favoritgrenen marklyft. Även det var PB och med en total på 580 kg slutade han på en fin 6:e plats i en tuff klass! Samuel har fortfarande flera år kvar som junior, så fortsätter han med denna utveckling är jag övertygad om att han är med och fajtas om medaljerna nästa år!

Måndag morgon var det dags för rutinerade och omänskligt starka Mehmet Kaya från Vimmerby i klass 120 kg juniorer. Redan innan tävlingsstart stod det klart att Mehmet var relativt ohotad och mycket riktigt kunde han tryggt hämta hem guldet utan att ens göra 3 försök i alla grenarna. Det bör även sägas att Mehmet satsar på junior-VM i Calgary i juni, så han ville inte riskera något och gick därför på “lätta” och säkra lyft. Med det sagt så var det ändå imponerande lyftning han bjöd på: 305 kg i knäböj, 190 kg i bänkpress och 305 kg i marklyft blev en total på 800 kg jämnt, med trygga 40 kg före andraplatsen. Grattis och lycka till på VM!

På måndag eftermiddag var det dags för Arvid Sandström i klass 74 kg ungdom. Arvid hade bara hunnit göra en tävling innan SM, men eftersom det är sista året han räknas som ungdom så det var lika bra att satsa fullt ut och se hur långt det räcker innan han går upp en åldersklass. Och vilken tävling det blev! I knäböjen fick han med sig 140 kg vilket är PB med 15 kg, därefter tangerat PB i bänkpress med 125 kg och slutligen 185 kg i marklyft (15 kg PB). Med en fin total på 450 kg slutade han på en riktigt fin silverplats med ett gott försprång. Stort grattis!

Sista dagen var det dags för bänkpress-SM, och även här deltog Arvid då bänkpress är hans just nu starkaste gren. Vi kunde på förhand se att om inget oväntat hände så var guldet i klass 74 kg säkrat redan efter ingångsvikten på 115 kg. Därefter var det dags att räkna Wilks-poäng för att sikta på titeln bästa ungdomslyftare. Med ett sista lyft på 125 kg fick han 90,98 poäng, vilket var endast 0,75 poäng före motståndet. Men det är allt som behövdes, både guld i viktklassen och bästa ungdomslyftare var säkrat! Grattis till ett väl genomfört första SM, och jag tror att vi kommer får se Arvid skörda fler framgångar i framtiden!

Återigen stort grattis till alla!

http://online.styrkelyft.se/web/contestResult.aspx?contestId=1210

http://online.styrkelyft.se/web/contestResult.aspx?contestId=1211

Videostreamar finns på Sundbyberg TKs Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCAnMYj4NQjMoocIMKAHbDLQ