Reportage från serieomgång 2

Igår körde vi den andra serieomgången för året i Jönköping. Totalt var det 19 lyftare som kom till start. Trots det fina vädret kom även många och tittade på vilket uppskattas mycket av oss som lyfter!

Lättast bland herrarna igår var vår 13-årige lyftare Anton Beckman på 52,8 kg. Anton har tränat hos oss sedan han var ännu mindre, han är ett klart framtidshopp (han tog SM-guld för bara någon vecka sedan). Lätt var även Titti (52 kg blankt) som är stark som alltid. 357,5 kg samlade hon ihop vilket gav 445,66 poäng!

Av de 19 lyftarna var det 3 som bara körde bänkpress: Damir, Bernard och Emil. Damir har som bekant haft ryggproblem ett bra tag nu så han har fått satsa mer på bänkpressen. Om återhämtningen går som den ska bör han dock vara tillbaka i styrkelyft till lag-SM, då i klass 105 kg (han har vägt närmare 120 innan…). Idag fick han med sig 190 kg (bom på 200 i sista) vilket räcker gott för att kvala in till SM i sommar.

Daniel Back var med som olicensierad lyftare, men det betyder inte att han är någon nybörjare för det. Back har kört styrkelyft för JSK förr men har tävlat i strongman den senaste tiden. En stark marklyftare, igår fick han med sig 270 kg trots att han gått ner en del och bara vägde 91 kg.

Nybörjare var däremot Edvin Johansson och Christoffer Söderblom. Rätta mig om jag har fel, men jag tror att detta var deras första tävling? I vilket fall genomförde de det galant med enbart en miss i bänkpress vardera, mycket tack vare Bernhard och Titti som kört ungdomsträningen varje måndag, onsdag och fredag ett bra tag nu. Här kommer det fler kilo!

Igår såg vi även hur den klassiska styrkelyften tar över allt mer. Det var bara de gamla rävarna John Börjesson och Dejan Dancu som körde med utrustning. Dejan har lite problem med ett knä så han nöjde sig med ett lyft i knäböjen. Däremot fick han till en fin mark med 255 kg i sista lyftet. John satsade på bra igår och det är sällan man ser honom lyfta mindre än 350 kg i böjen nu för tiden. Igår satsade han på 360 kg i sista lyftet men det tog tyvärr stopp halvvägs upp så han fick nöja sig med 345. Det kommer nästa gång! Ändå fick han ihop hela 785 kg totalt!

Ett stort tack till alla som hjälpte till, tittade på och lyfte! Ni behövs alla för att det ska bli en fin tävling, och det tycker jag det blev igår!

Alla resultat hittar ni i föregående inlägg, och filmer från tävlingen hittar ni på vår YouTube-kanal: http://www.youtube.com/user/JonkopingStyrkelyft